Έχετε το λόγο μας

To Room Hospitality Athens & Greece είναι μια ιδέα-συνέχεια μιας σειράς blogs που ο υπογράφων θεωρεί «δωρεάν οχήματα» για ένα ου-τοπικό ταξίδι στο φιλοξενείο-γη. Στο δρόμο ο οδηγός συναντά τοπία, καταλύματα, αξιοθέατα, ανθρώπους, φαινόμενα, ιδέες που μετά από μία αφ-αιρετική αξιολόγησή τους, αποτυπώνει τις εντυπώσεις του με ιδιαίτερο τρόπο. Ευχαριστούμε το ξενοδοχείο-γη για το όμορφο αυτό ταξίδι και την δωρεάν παροχή άπειρων αγαθών και υπηρεσιών στους παραμένοντες … Παράλληλα μοντέρνα ή παραδοσιακά καταλύματα καλούνται να αποδείχνουν κάθε στιγμή την ικανότητα τους να αποπληρώνουν με ωραίο, σεμνό και value for money τρόπο τις ανάγκες των πελατών τους.

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Τουριστικό Πεκίνο: Ένας πολλά υποσχόμενος τουριστικός προορισμός και μία αξιέπαινη πρωτοβουλία της Σταματίνας Μάρκου!

Μια πολύ πετυχημένη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 21/11/2014 στο ξενοδοχείο Divani Caravel που διοργάνωσε το Beijing Municipal Commission of Tourism Development με την υποστήριξη του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου. Στόχος της εκδήλωσης ήταν η συνεργασία και η επικοινωνία με την Ελλάδα επαγγελματιών του τουρισμού της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας καθώς και οι πολιτιστικές ανταλλαγές. (Photos)
Η εκκίνηση των επαφών που "γέννησαν" και την εκδήλωση οφείλουμε να υπογραμμίσουμε ξεκίνησαν από την εξαίρετο δημοσιογράφο Σταματίνα Μάρκου Υπευθύνου της Υπηρεσίας Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου η οποία είχε την ιδέα να φέρει σε επαφή την Δημοτική Επιτροπή Τουρισμού του πολυπληθούς Πεκίνου με φορείς, παράγοντες και τουριστικούς επιχειρηματίες της Αθήνας.

Η Δημοτική Επιτροπή τουρισμού του Πεκίνου δια του Γραμματέα της ανέπτυξε τις σοβαρές δραστηριότητες που εκτυλίσσονται στη πόλη αυτή και τις τεράστιες δυνατότητες υποδομών για υποδοχή και ανάπτυξη τουριστικών προγραμμάτων που έχουν επιχειρήσεις του Πεκίνου. Μερικές μάλιστα εξ αυτών οι : China Youth Travel Association, China Harmony Travel Service, Beijing Top View Holiday, China Commercial International Travel Service, Hualiu Culture ανέπτυξαν τις θέσεις των και την δράση τους σε θέματα συνεδριακού τουρισμού, τουρισμού κινήτρων, πολιτιστικού, του γαστρονομικού, του παραδοσιακού ιατρικού, του αγροτικού, του αθλητικού, του καλλιτεχνικού, adventure κλπ.
Πολύ θετικές εντυπώσεις μας άφησαν τα facts and numbers που ανέπτυξαν οι εκπρόσωποι του κινέζικου τουρισμού και ο εκπρόσωπος ντόπιας βιομηχανίας λαϊκής τέχνης. Σε προσωπικό επίπεδο μας εξέπληξαν οι νέες ιδέες μορφών τουρισμού που εφαρμόζονται στην Κίνα και οι τεράστιες υλικές τουριστικές υποδομές με τις οποίες έχει επενδυθεί ο κινέζικος τουρισμός. Η μακροχρόνια πολιτιστική κληρονομιά της Κίνας συνεχίζει την ανάπτυξή της και σήμερα με τεράστια βήματα.
Τις ευκαιρίες λοιπόν που ανέδειξαν οι κινέζοι τουριστικοί παράγοντες καλούνται παλιοί και νέοι 'Έλληνες επιχειρηματίες να αδράξουν και να αναπτύξουν προς και από την χώρα αυτή και αυτό δεν είναι, από ότι φάνηκε, ένας άπιαστος στόχος. Στις επαφές και τις συζητήσεις που ακολούθησαν μεταξύ των ενδιαφερομένων στήθηκαν οι απαραίτητες πρώτες γέφυρες.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την κυρία Μάρκου για την ευκαιρία της συμμετοχής που μας έδωσε αλλά και να υπογραμμίσουμε την ικανότητά της να δημιουργεί αθόρυβα καρποφόρες σχέσεις, συνεργίες και συνεργασίες στο τομέα αυτό και τέτοιους ανθρώπους ακριβώς χρειάζεται ο τουρισμός της χώρας μας.
Την εκδήλωση η κινέζικη τουριστική αντιπροσωπεία στόλισε μέσα από κλήρωση με πολλά δώρα από ταξίδια αναψυχής και γνωριμίας μέχρι κομψοτεχνήματα λαϊκής τέχνης που έτυχαν καλεσμένοι.
Μερικά ονόματα καλεσμένων που εμείς διακρίναμε και συνομιλήσαμε ήταν ο Κύριος Λύσανδρος Τσιλίδης είναι ο νέος πρόεδρος του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ), ο κύριος Σωτήριος Μπαλής και Νίκος Δρακομαθιουδάκης στελέχη της MDHOLIDAYS, ο κύριος Φώτης Προβατάς υπεύθυνος της επιτροπής του Δήμου Αθηναίων για την οικονομική συνεργασία με την Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, ο κύριος Δημήτρης Αρβανίτης, Διευθυντής Πωλήσεων της FREI TRAVEL-CONGRESS, o κύριος Κωνσταντίνος Αρμυράς ιδιοκτήτης της AT ARMYRAS TAXIDIA, η Μata Chatzialexandrou Operation Manager της ΑΚΤΙΝΑ Travel Services, ο κύριος Panagiotis E.Tsafos πρόεδρος της BLUESUN TRAVEL & CONSULTING, ο κύριος Elias Leventouris στέλεχος της PLEASURE CRUISES, η Χρυσάνθη Καμουλάκου πτυχιούχος Νομικής και γνώστης μεταξύ άλλων γλωσσών της Κινεζικής με πτυχίο HSK επίπεδο 4(Β2)και άλλοι.. Περισσότερες πληροφορίες για τις συμμετοχές και τις συζητήσεις παρακαλούμε απευθυνθείτε στην κυρία Σταματίνα Μάρκου, stamatina.markou@gmail.com, Tel +30 210 3629445 http://www.chinese-chamber.gr/ Amerikis 10 Str, Athens 10671.
Ρεπορτάζ: Χρήστος Ρουμελιώτης http://www.nestoriohotel.gr/ Πεντέλης 8, Παλαιό Φάληρο, Αθήνα +302109420820 sales@nestoriohotel.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου