Έχετε το λόγο μας

To Room Hospitality Athens & Greece είναι μια ιδέα-συνέχεια μιας σειράς blogs που ο υπογράφων θεωρεί «δωρεάν οχήματα» για ένα ου-τοπικό ταξίδι στο φιλοξενείο-γη. Στο δρόμο ο οδηγός συναντά τοπία, καταλύματα, αξιοθέατα, ανθρώπους, φαινόμενα, ιδέες που μετά από μία αφ-αιρετική αξιολόγησή τους, αποτυπώνει τις εντυπώσεις του με ιδιαίτερο τρόπο. Ευχαριστούμε το ξενοδοχείο-γη για το όμορφο αυτό ταξίδι και την δωρεάν παροχή άπειρων αγαθών και υπηρεσιών στους παραμένοντες … Παράλληλα μοντέρνα ή παραδοσιακά καταλύματα καλούνται να αποδείχνουν κάθε στιγμή την ικανότητα τους να αποπληρώνουν με ωραίο, σεμνό και value for money τρόπο τις ανάγκες των πελατών τους.

Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Ποιότητα υποδοχής τουριστών, αξίες, ανθρώπινες σχέσεις

Κάθε τόπος έχει τα θέλγητρά του, τα μυθικά, τα ιστορικά, τα φυσικά.. Η Αθήνα είναι η πόλις του μύθου και της παγκόσμιας κληρονομιάς. Η Αθήνα ήταν και είναι εμπορικό σταυροδρόμι Ανατολής και Δύσης. Οι Έλληνες έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ανταλλαγή πολιτισμών Ασίας, Βορείου Αφρικής και Ευρώπης μέσα από τους αιώνες..
Ο καλλιεργημένος πολίτης του κόσμου για να ολοκληρωθεί πνευματικά, αισθάνεται την ανάγκη να γνωρίσει το ελληνικό πνεύμα. Επιθυμεί να δει με τα μάτια του μια φορά στη ζωή του την Ελλάδα και την Αθήνα ειδικότερα. 
Ας θυμηθούμε ότι πάντα οι αρχαιοελληνικές αξίες μέσα από συγγράμματα των ελλήνων φιλοσόφων διαδίδονταν στον κόσμο, ωστόσο λόγω αποστάσεων και μέσων η υλική τους τεκμηρίωση καθυστερούσε.  Και όταν αυτό έγινε κατορθωτό η Ελλάδα άρχισε να γνωρίζει πλήθος επισκεπτών που η πλειοψηφία αυτών συνδυάζει την ανάπαυση με την περιήγηση και την ξενάγηση στα αρχαία της μνημεία.

Σήμερα, χρειάζεται να βελτιώσουμε την ποιότητα της υποδοχής των επισκεπτών στα σημεία προσέλευσης και διαμονής.  Σε όποιο σημείο βρίσκεται ο καθένας μας.  Έχουμε στη διάθεση μας πλούσιες ιστορικές πηγές, εργαλεία προηγμένης τεχνολογίας, άριστους θεσμούς και  ικανούς ανθρώπους για να το κάνουμε αυτό.  Αυτό που μένει είναι να ανοιχτούμε πιο πολύ στις ανθρώπινες σχέσεις και να διαδώσουμε το Ελληνικό πνεύμα, άνθρωπο τον άνθρωπο, ομάδα την ομάδα, ο καθένας  με την τέχνη του και τις τεκμηριωμένες γνώσεις του συστηματικά. (Φωτογραφία, κείμενο: Χρίστος Ρουμελιώτης)
Αιτηθείτε να πάρετε μέρος στο το ειδικό σεμινάριο για τουριστική προβολή και  ανάπτυξη που οργανώνει η περιφέρεια Αθηνών 26 και 27 Μαρτίου http://tinyurl.com/kga8jdx e-mail επικοινωνίας: tourismos@patt.gov.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου