Έχετε το λόγο μας

To Room Hospitality Athens & Greece είναι μια ιδέα-συνέχεια μιας σειράς blogs που ο υπογράφων θεωρεί «δωρεάν οχήματα» για ένα ου-τοπικό ταξίδι στο φιλοξενείο-γη. Στο δρόμο ο οδηγός συναντά τοπία, καταλύματα, αξιοθέατα, ανθρώπους, φαινόμενα, ιδέες που μετά από μία αφ-αιρετική αξιολόγησή τους, αποτυπώνει τις εντυπώσεις του με ιδιαίτερο τρόπο. Ευχαριστούμε το ξενοδοχείο-γη για το όμορφο αυτό ταξίδι και την δωρεάν παροχή άπειρων αγαθών και υπηρεσιών στους παραμένοντες … Παράλληλα μοντέρνα ή παραδοσιακά καταλύματα καλούνται να αποδείχνουν κάθε στιγμή την ικανότητα τους να αποπληρώνουν με ωραίο, σεμνό και value for money τρόπο τις ανάγκες των πελατών τους.

Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Από Φάληρο Πειραιά μια υπέροχη βόλτα. Πειραιάς ιδανικός προορισμός για city break

Από Φάληρο Πειραιά.. και τανάπαλι Φάληρο.. μια υπέροχη βόλτα. Είναι πρωί και Κυριακή. Στο λιμάνι του Φαλήρου επικρατεί απόλυτη γαλήνη. Το πλήρωμα του κρουαζιερόπλοιου υποδέχεται με λειτουργικό ενδιαφέρον τους επιβάτες. Οι 4 ξένοι από το ξενοδοχείο Νεστόριο υποτάσσονται στα τυπικά και πιάνουν θέση κατάστρωμα με θέα.. είναι ενθουσιασμένοι και γεμάτοι περιέργεια να γνωρίσουν τα 3 νησιά. θα θέλαμε να ήμασταν στη θέση τους .. αλλά προς το παρόν αρκούμεθα σε μια φωτογράφηση του τοπίου και του απόπλου.. Κυριακή σήμερα όμως, ας κάνουμε καμιά βόλτα στον Πειραιά να δούμε τι λέει.. Εύκολος ο δρόμος χωρίς κίνηση και γενικά ο Πειραιάς την Κυριακή είναι απόλαυση. http://www.destinationpiraeus.com/ Η ανωτέρω διεύθυνση δίνει αρκετή τουριστική πληροφόρηση για την πόλη και δεν χρειάζεται να πούμε γι αυτήν εμείς.

Λιμάνι
: έξυπνο φυσικό ή επινοημένο άνοιγμα στην αγκαλιά της γης για καράβια και ανθρώπους.. Δέος τα καράβια, θέλεις ο όγκος τους, θέλεις η σχέση τους με το θηρίο θάλασσα που καλούνται κάθε φορά να τη δαμάσουν.. θέλεις τα χρώματά τους, θέλεις ο προορισμός τους, οι άνθρωποι που ενώνουν για λίγο την μοίρα τους εντός.. μας συγκινούν.
Δημοτικό θέατρο: Μεγαλοπρεπές κτίριο που γνώρισε πολλές προσωπικότητες και θεατρικές ομάδες. Σίγουρα τίποτα δεν γνωρίζουμε γι αυτό πολλά θα θέλαμε να μάθουμε. http://www.dithepi.gr/ Περιβάλλον χώρος: Συμμορφωμένος , φαίνεται ότι γίνεται προσπάθεια να συμμαζευτεί η πόλις. Αρχαιολογικό Μουσείο: Αγκαλιά με αρχαίο θέατρο έχει πάρει υπό την προστασία του όλους τους θησαυρούς του Πειραιά.. Για να δούμε τι λέει η σύντομη περιγραφή στη μπροσούρα του: «Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά εκτίθενται ευρήματα, κατά κύριο λόγο γλυπτά, που προέρχονται από τον Πειραιά και την περιοχή της αττικής παραλίας.Τα εκθέματα είναι αντιπροσωπευτικά της ιστορίας, της ακμής και της παρακμής της αρχαίας πόλης, καθώς και της σύνθεσης του πληθυσμού της». Το Αρχαιολογικό Μουσείο του Πειραιά μπορεί να αποτελέσει την καρδιά μιας επίσκεψης της πόλης. Ακτή Κουμουνδούρου: Και ο θεός είπε: «τι έκανες θεέ μου» Μία υπέροχη ακριτική γωνία της Πειραϊκής γης πού προσφέρει, παραλία για μπάνιο, μυστήριο, κολυμβητήριο, αθλητικές εγκαταστάσεις, αναψυκτήριο, πράσινο και θέα το πέλαγος. Η παρακείμενος νήσος «Κουμουνδούρου» περιμένει και αυτή «εις μάτην» την αξιοποίηση της για να προσφέρει και αυτή την υπεραξία της. Άγιος Χαράλαμπος: Μικρό κατανυκτικό εκκλησάκι στην ακρούλα του βράχου άριστα συντηρημένο από τους ακόλουθους του που κάθε Κυριακή το επισκέπτονται και ..προσεύχονται τα δέοντα για εαυτούς και οικείους του. Και η βόλτα θα μπορούσε να συμπεριλάβει και πολλά άλλα σημεία από την ομορφιά και τη θέα του Πειραιά αλλά θα μείνουμε εδώ με την γλυκιά επίγευση της επανόδου μια άλλη φορά. Πάντως υπάρχει πάθος και κάλλος σε αυτό το κομμάτι της αττικής γης και πολύ θα θέλαμε να το γνωρίσουμε καλλίτερα, γιατί το αξίζει. http://www.citysightseeing.gr/















































































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου