To novusidea tourism & travel blogs info είναι μια ιδέα-συνέχεια μιας σειράς blogs που ο υπογράφων θεωρεί «δωρεάν οχήματα» για ένα ου-τοπικό ταξίδι στο φιλοξενείο-γη. Στο δρόμο ο οδηγός συναντά τοπία, καταλύματα, αξιοθέατα, ανθρώπους, φαινόμενα, ιδέες που μετά από μία αφ-αιρετική αξιολόγησή τους, αποτυπώνει τις εντυπώσεις του με ιδιαίτερο τρόπο. Ευχαριστούμε το ξενοδοχείο-γη για το όμορφο αυτό ταξίδι και την δωρεάν παροχή άπειρων αγαθών και υπηρεσιών στους παραμένοντες … Παράλληλα μοντέρνα ή παραδοσιακά καταλύματα καλούνται να αποδείχνουν κάθε στιγμή την ικανότητα τους να αποπληρώνουν με ωραίο, σεμνό και value for money τρόπο τις ανάγκες των πελατών τους...

Ο Ιούνης της πόλης, Ιούνης, θέρος, τουρισμός, πολιτισμός.. η Αθήνα σφίζει από Ευρωπαίους, Αμερικάνους και Ασιάτες, για τα νησιά, τα μνημεία, το κλίμα, το τρόπο ζωής της Αθήνας..

Πολλοί άνθρωποι, οι περισσότεροι ζούμ(ν)ε στις πόλεις.. οι παροιμίες της υπαίθρου ισχύουν και για την πόλη.. με λίγη προσπάθεια.. οι πολίτες της πόλης μόνο να τρώνε θέλουν.. και καλά να περνάνε..  και καλά να έχουν σπείρει.. εδώ σηκώνει πολύ κουβέντα γιατί είναι και τα οικονομικά στη μέση και τα κουμάντα των υπευθύνων.. και όπως σε όλους τους τομείς έτσι και στο τουρισμό αν δεν έχει επενδύσεις σωστά σε υποδομές και έμψυχο δυναμικό να υπηρετήσει ύλη και ψυχή δεν υπάρχει σοβαρό παρόν και μέλλον.. Αλλά και πάλι καλά.. για ένα μεγάλο μέρος των επενδύσεων που έχουν φροντίσει οι προγονοί μας.. και αποδίδουν συνεχώς.. φυσικά και νεώτερες σοβαρές επενδύσεις έχουν γίνει..
Συνεχίζουμε το οδοιπορικό μας στον Ιούνη της πόλης με τις παροιμίες του Ιούνη αλά τουριστικά.. από την αρχή του θεριστή, του τουρισμού και του πολιτισμού μας η γιορτή.. από το θέρος ως τις βροχές δεν τελειώνουν οι βουτιές.. Σεπτέμβρη βάζουν το κρασί τον (παρα)θεριστή κερνάνε.. θέρος, τρύγος, τουρισμός..  στασιό δεν έχουν..! Μάρτης έβρεχε θεριστής χαιρόταν.. το τραγούδι του θεριστή.. χαρά του παραθεριστή.. τον Ιούνη αφήνουν το ραχάτι και κάνουν λιθοπάτι.. μη σε γελάσει ο βάτραχος και το χελιδονάκι, αν δεν πιείς ουζάκι με μεζεδάκι σε παραλιακό ταβερνάκι δεν έρχεται καλοκαιράκι..

Όμορφες και και σοφές οι παροιμίες μας και ευχόμαστε στους πολίτες της πόλης καλό καλοκαιράκι με υγεία για τους έχοντες την ανάγκη της  και παραθερισμό βέβαια με όποιο οικονομικό τρόπο μπορούν ή τουλάχιστον μια επίσκεψη σε μια δαντελωτή παραλία.. ή έστω μια εκδρομούλα ομαδική για μπάνιο..
Ο Ιούνης της πόλης τρέχει και χιλιάδες Ευρωπαίοι, Ασιάτες και Αμερικάνοι να επισκέπτονται τα νησιά με πέρασμα από τα ξενοδοχεία, τα μουσεία και τα μνημεία και της Αθήνας.  Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι και γενικότερα οι άνθρωποι της αγοράς, της μεταφοράς, του τουρισμού και του πολιτισμού είναι στη πρώτη γραμμή δίνοντας τον καλλίτερο τους εαυτό και  αντιπροσωπεύοντας επάξια τον Ξένιο Δία.. οι εντυπώσεις γενικά των επισκεπτών της πόλης είναι πολύ καλές.. ο κόσμος τους αρέσει.. οι Έλληνες  πολίτες είναι πολύ ευγενικοί και φιλόξενοι μαζί τους.. και δεν τους φτάνουν οι μέρες όσες και να καθίσουν! Η αγορά είναι φιλική μαζί τους και οι τιμές γενικά καλές.. τους αρέσει πάρα πολύ η Ελληνική κουζίνα, ο τρόπος ζωής των Ελλήνων, η διασκέδαση και φυσικά τα νησιά.. είναι το κάτι άλλο γι αυτούς  .. και δηλώσουν φαν της Ελλάδος!
Οι αρχές έχουν κάνει αρκετά για να βελτιώσουν την εικόνα της πόλης μέσα από την καθαριότητα και το μάζεμά της αλλά μένουν πολλά ακόμη να γίνουν, υποδομές, ενημέρωση, σηματοδότηση, καθαριότητες και γενικά νοικοκυριό  κλπ.
Ο Ιούνης της πόλης μας εύχεται καλό ..θερισμό και παραθερισμό και μας καλεί να επιμείνουμε στην μάχη άνθρωπο με άνθρωπο.. για ποσοτικές και ποιοτικές βελτιώσεις σε όλες τις εκφράσεις του τουρισμού της πόλης μας.
Για την πόλη 1/6/2015
Με την ευκαιρία ο Ιούνης της πόλης σας προτείνει για απ'ευθείας κρατήσεις στο https://nestorionhotel.reserve-online.net/?lang=el

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου