To novusidea tourism & travel blogs info είναι μια ιδέα-συνέχεια μιας σειράς blogs που ο υπογράφων θεωρεί «δωρεάν οχήματα» για ένα ου-τοπικό ταξίδι στο φιλοξενείο-γη. Στο δρόμο ο οδηγός συναντά τοπία, καταλύματα, αξιοθέατα, ανθρώπους, φαινόμενα, ιδέες που μετά από μία αφ-αιρετική αξιολόγησή τους, αποτυπώνει τις εντυπώσεις του με ιδιαίτερο τρόπο. Ευχαριστούμε το ξενοδοχείο-γη για το όμορφο αυτό ταξίδι και την δωρεάν παροχή άπειρων αγαθών και υπηρεσιών στους παραμένοντες … Παράλληλα μοντέρνα ή παραδοσιακά καταλύματα καλούνται να αποδείχνουν κάθε στιγμή την ικανότητα τους να αποπληρώνουν με ωραίο, σεμνό και value for money τρόπο τις ανάγκες των πελατών τους...

Ο Σεμπτέβρης της πόλης

Ο Σεπτέμβρης είναι ένας δυνατός μήνας γιατί έχει προσλάβει πολύ δύυυυυναμη από το καλοκαίρι... Γεμίζει με αισιοδοξία και ελπίδα τους ανθρώπους της πόλης για να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες του χειμώνα, την επιβίωση. Οι νύφες τον Σεπτέμβρη πετάνε από την χαρά τους καθώς επιτέλους θα συναντήσουν το καλό τους σε κάποια παραλιακή εκκλησούλα ή δημαρχείο και θα δώσουν όρκους αγάπης και εμπιστοσύνης εφ' όρου ζωής. Και μετά γλέντι υπό το φως του φεγγαριού και μετά οι πιο γλυκές μέρες της ζωής όπου και νάνε.. Είναι ευχάριστος ο Σεπτέμβρης της πόλης. Δροσερός, καλοσυνάτος, καρπερός, πολυσυλλεκτικός, προνοητικός, φωτεινός, εικαστικός, καλλιτεχνικός. Ο Σεπτέμβρης έτσι όπως τον ζούμε πολλά χρόνια τώρα, θα μας χαρίσει και μια βροχούλα. Χρήσιμη, ποτιστική και καθαριστική για τη πόλη, λίγο βλαπτική για τους αμπελοκαλλιεργητές - τρυγητές και ούτω κάθε εξής.

Ο Σεπτέμβρης της θαλπωρής, του χαμόγελου, της ζωής, της μητρικής αγάπης για τις λεχώνες. Της δημιουργικής αγωνίας για τους φοιτητές. Όλοι χωράμε σ' αυτόν όλους μας θέλει ο καλός Σεπτέμβρης. Σίγουρα έχει φυλάξει και κάποιες συμπληρωματικές (;) διακοπούλες ή εκδρομούλα ατομική ή ομαδική κανά Σαββατοκύριακο πάρα έξω ! Τον Αγαπάμε τον Σεπτέμβρη της πόλης και θα τον παρακολουθήσουμε από κοντά ώστε να μην χάσουμε καμιά από τις στιγμές του. Τρέξτε στις πλατείες με τα πανηγύρια! Περπατείστε στους κήπους, στα αρχαία μονοπάτια, στις γειτονιές. Κάντε νέες παρέες στα καφέ! Ουζάκι, κρασάκι και κλασσικοί μεζέδες σας περιμένουν! Κάντε περιπάτους στη παραλία, στα πέτρινα θέατρα και όπου αλλού σας (μας) καλεί! Κάντε ήπιο τουρισμό! Κάντε όνειρα, εφευρέσεις, νέες σκέψεις, νέες επιλογές! Μην το βάζετε-βάζουμε κάτω ! Ραντεβού σε 30 μέρες λοιπόν από σήμερα και πολύ Καλό Σεπτέμβρη να έχετε ! και μην διστάσετε να του ζητήσετε και παράταση αν μείνατε ικανοποιημένοι! και φυσικά να έχουμε υπ' όψιν ότι : Όλα δεν μπορούμε να τα έχουμε, όλα δεν χωράνε εκεί που εμείς θέλουμε !

Κείμενο : Ρουμελιώτης Χρήστος. Το κείμενο αυτό εγγράφει για λογαριασμό του fb του ξενοδοχείου Nestorion Hotel, Πεντέλης 8, Παλαιό Φάληρο http://www.nesoriohotel.gr +302109420820 info@nestoriohotel.gr. O καιρός είναι πολύ καλός και η τοποθεσία του Φαλήρου που βλέπει θάλασσα είναι ιδανική για γνωριμία (city brake) γιαυτό και το ξενοδοχείο αυτήν την εποχή έχει πελάτες από το εξωτερικό που έχουν έλθει να γνωρίσουν την Αθήνα και το Φάληρο.
Παροιμίες : Ελληνική Πρωτοβουλία Αλεξία Κουρτσίδου ellinikiprotovoulia@gmail.com Θερμοπυλών 5, Περιστέρι +302105755899
  • Τον Τρυγητή τ' αμπελουργού πάνε χαλάλι οι κόποι.
  • Αν ίσως βρέξει ο Τρυγητής, χαρά στον τυροκόμο.
  • Του σταυρού σταύρωνε και δένε.
  • Του Σεπτέμβρη οι βροχές πολλά καλά μας φέρνουν.
  • Μάρτη και Σεπτέμβρη ίσια τα μεσάνυχτα.
  • Το Σεπτέμβρη τα σταφύλια, τον Οκτώβρη τα κουδούνια.
  • Στον Τρυγητή σιτάρι σπείρε, και στο πανηγύρι σύρε.
  • Του Σταυρού σταύρωνε και σπέρνε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου