To novusidea tourism & travel blogs info είναι μια ιδέα-συνέχεια μιας σειράς blogs που ο υπογράφων θεωρεί «δωρεάν οχήματα» για ένα ου-τοπικό ταξίδι στο φιλοξενείο-γη. Στο δρόμο ο οδηγός συναντά τοπία, καταλύματα, αξιοθέατα, ανθρώπους, φαινόμενα, ιδέες που μετά από μία αφ-αιρετική αξιολόγησή τους, αποτυπώνει τις εντυπώσεις του με ιδιαίτερο τρόπο. Ευχαριστούμε το ξενοδοχείο-γη για το όμορφο αυτό ταξίδι και την δωρεάν παροχή άπειρων αγαθών και υπηρεσιών στους παραμένοντες … Παράλληλα μοντέρνα ή παραδοσιακά καταλύματα καλούνται να αποδείχνουν κάθε στιγμή την ικανότητα τους να αποπληρώνουν με ωραίο, σεμνό και value for money τρόπο τις ανάγκες των πελατών τους...

My story


Όνομα : Ρουμελιώτης Χρήστος του Σπυρίδωνος/ 
e-mail : novus.sales@gmail.com/

Οικογενειακή κατάσταση : Γεννήθηκα στο Μελίσσι Κορινθίας το 1953 και μένω μόνιμα στην Αθήνα από το 1981, μετατεθειμένος από Ρόδο (1979-1981) ως καθηγητής στη Βασική Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Πάρνηθας. (1981-1983) Είμαι παντρεμένος και έχω τρία αγόρια.

Σπουδές : Σπούδασα στην Ανωτέρα Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Ρόδου (1972 -1974) από όπου πήρα και πτυχίο. Στη συνέχεια παρακολούθησα διετή φοίτηση Ξενοδοχειακού Management στο Στρασβούργο 1974-1976 http://www.lycee-hotelier-adumas.com/ από όπου πήρα πιστοποιητικό παρακολούθησης και στη συνέχεια δίδαξα ξενοδοχειακά μαθήματα σε σπουδαστές των Σχολών Τουριστικών Επαγγελμάτων / http://www.otek.edu.gr/ στη Ρόδο και Πάρνηθα.
 
Επιμόρφωση : Δεν σταμάτησα ποτέ να μελετώ και να εμπλουτίζω τις γνώσεις μου παρακολουθώντας διάφορα σεμινάρια, ημερίδες, ενημερώσεις και αυτομόρφωση γύρω από την οικονομία, τον τουρισμό, τα ξενοδοχεία και τις κοινωνικές επιστήμες. Μερικά από αυτά είναι : Πολύμηνη συνεργασία με προγραμματιστές και marketers πληροφορικής (http://www.hotelcoupons.gr/ http://www.infodesign.gr/ τα έτη 2012 και 2013), σεμινάριο στο Ηλεκτρονικό Τουριστικό Marketing από την Global  στην Αθήνα το  2010, σεμινάριο Τεχνικού Ασφαλείας ξενοδοχείου από το Σύλλογο Ξενοδόχων Ευβοίας το 2003, πολυήμερο σεμινάριο "Τουρισμός για τον Άνθρωπο" στη Ρώμη το 1995, σεμινάριο Food and Beverage Management στην Ελβετία το 1981, σεμινάριο στο Hotel Management by Cornell στη Ρόδο το 1981 καθώς και τετράμηνη Παιδαγωγική Επιμόρφωση για Καθηγητές στα ΣΕΛΕΤΕ το 1978.

Ξένες γλώσσες : Ομιλώ και γράφω τα Γαλλικά και Αγγλικά πολύ καλά, καθότι σπούδασα στη Γαλλία και δούλεψα στην Αγγλία. (1976 Μάιος - Σεπτέμβρης). Συνεννοούμαι πολύ καλά και στα Γερμανικά και είμαι σε θέση να κάνω σύντομα breifings σε Γερμανούς πελάτες για οποιοδήποτε θέμα.
Δείτε παρακάτω την προϋπηρεσία μου...


Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών 2013-2018 δραστηριοποιούμαι σε διάφορους τομείς του Τουρισμού - Ξενοδοχείων και αναλαμβάνω ειδικά καθήκοντα επιτελικού χαρακτήρα.

Κατά την θερινή περίοδο του 2012 και από Ιούλη μέχρι και Οκτώβρη είχα αναλάβει μέρος των Δημοσίων Σχέσεων (PR) του Ξενοδοχείου Minos Imperial Luxury Beach Resort & Spa 5* Μίλατος Κρήτης (κοντά στα Μάλια) http://www.minosimperial.com/ καθώς και ποιοτικούς ελέγχους και παρακολούθηση διαφόρων τμημάτων του ξενοδοχείου. Το υπόλοιπο χρόνο πριν και μετά το θέρος αυτοαπασχολούμουν καθημερινώς στις δραστηριότητες τις 1ης παραγράφου της προϋπηρεσίας. Για μία δίμηνη περίπου περίοδο απασχολήθηκα ως εξωτερικός συνεργάτης της Σχολής Μανώλα http://www.manola.gr/ στη προώθηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε ξενοδοχεία, παράλληλα με δραστηριότητα προώθησης τουριστικών πακέτων από dealsite http://www.hotelcoupons.gr/
Στις αρχές του έτους 2012 διεκπεραίωσα δύο αποστολές δηλ. επιμέρους προωθήσεις πωλήσεων στην ελληνική αγορά των ξενοδοχείων Ionian Beach στην Λακκόπετρα Αχαίας http://www.ionianbeach.gr/ και του ξενοδοχείου boutique Βράχος στη Φολέγανδρο http://www.hotel-vrahos.gr/            

Κατά την θερινή περίοδο του 2011 και από Ιούνη μέχρι και Σεπτέμβρη εργάσθηκα στο ξενοδοχείο Lido - http://www.lido-hotel.net/ 3*στο Μελίσσι Κορινθίας προωθώντας πωλήσεις (και διαδικτυακά) στην Αγορά της Αθήνας, επιβλέποντας διάφορες υπηρεσίες του ξενοδοχείου και εργαζόμενος και στο service του εστιατορίου. Στις αρχές του έτους 2011 δηλ από Γενάρη μέχρι και Μάιο, καθώς και τέλη του 2010 εργάσθηκα ως εξωτερικός ειδικός συνεργάτης παρά του κυρίου Παπαϊωάννου Ακη, Διευθυντή του ξενοδοχείου προωθώντας τις πωλήσεις του ξενοδοχείου Novus 4* http://www.novushotel.gr/ στην ελληνική επιχειρηματική και τουριστική αγορά. Μετά την αποχώρηση του εν λόγω Διευθυντού διέκοψα τη συνεργασία. Έκανα γνωστό το νεότευκτο ξενοδοχείο door to door σε πάνω από 250 πρακτορεία των Αθηνών συλλόγους και θεσμούς Αθήνα και επαρχία. 

Από το 2007 έως και το 2010 αφιερώθηκα ολοκληρωτικά εργαζόμενος σαιζόν Απρίλη - Οκτώβρη ως Υπεύθυνος Υπηρεσιών και Σχέσεων πελατών του Εστιατορίου του Ξενοδοχείου Negroponte Resort Eretria 5*/ στην Ερέτρια http://www.negroponteresort.gr/ 5* Παράλληλα το ξενοδοχείο, μου είχε εμπιστευθεί την προώθηση πωλήσεων συνεδρίων στην Ελληνική επιχειρηματική και εργοστασιακή αγορά με αιχμή τις φαρμακευτικές εταιρείες (περίπου 80) με κάποιες από τις οποίες διατηρώ ακόμη σχέσεις. Στο ξενοδοχείο αυτό ανάπτυξα έντονη δραστηριότητα δημοσίων σχέσεων με πελάτες και εταιρείες. Κατά την διάρκεια της χειμερινής περιόδου εξακολουθούσα να ασχολούμαι με τις πωλήσεις του εν λόγω προϊόντος. Διέκοψα οικειοθελώς. Μέρος της πλούσιας εμπειρίας μου και της επιχειρησιακής και διαδικτυακής δράσης αποτύπωσα με δικιά μου πρωτοβουλία στο blog : http://negropontedream.blogspot.gr/ προς χάριν του ξενοδοχείου.

Κατά τη θερινή περίοδο του 2006 Απρίλη - Οκτώβρη σαιζόν, ανέλαβα τη διεύθυνση του ξενοδοχείου Karavas Village 3*/ στο Κοκώνι Κορινθίας, αποκλειστικό προϊόν υποδοχής Γάλλων τουριστών του Club Marmara/ http://www.marmara.com/ Μικρή περίοδο στην αρχή του έτους για 2 μήνες ασχολήθηκα με την προετοιμασία για σαιζόν του ξενοδοχείου Stefania 4* στην Αμάρυνθο Ευβοίας. 

Από το έτος 1999 έως και 2005 χρημάτισα διευθυντικό στέλεχος ξενοδοχείων υπό την διαχείριση ή ιδιοκτησία του Γάλλου tour operator (Xavier De Neville) :  Vacances Heliadeshttp://www.vacancesheliades.fr/ και συγκεκριμένα στο Hotel-club : Grand Bleu/ στην Ερέτρια, Διευθυντής http://www.grandbleu-hotel.com/ και στο επίσης Hotel-club, Achaia Med ως Διευθυντής στο Λαμπίρι Αιγίου και το οποίο δεν λειτουργεί πλέον.

Από το έτος 1996 έως το έτος1998 χρημάτισα στέλεχος στο ελεγκτικό τμήμα των τιμολογίων των προμηθευτών της Vacances Heliades (ξενοδοχεία tranfer, υπηρεσίες, εκδρομές)  υπό τον κύριο Σωκράτη Καζάκο στη έδρα της Εταιρείας στην Γλυφάδα, καθώς και ελεγκτής ποιότητας υπηρεσιών ξενοδοχείων Grand Bleu στην Ερέτρια καί Cap d' Or στο Πορτοχέλι, το management των οποίων τα έτη 1998 και μετά πήρε η Vacances Heliades.

Κατά τη διάρκεια των μηνών Μαρτίου - Οκτωβρίου των ετών 1992, 1993, 1994, 1995 εργάστηκα ως Υπεύθυνος Ελέγχου (F & B Controller) στα ξενοδοχεία : Creta Star & Creta Royal στο Ρέθυμνο, στο Athos Palace 4* Pallini Beach στην Χαλκιδική συμφερόντων Αφων Γεωργιάδη και τέλος κατά τη σαιζόν 1995 στο Mare Nostrum 4*/ ιδιοκτησίας Χρ.Κάκαρη/ http://www.xenotel.gr/ Κατά τις χειμερινές περιόδους των ετών αυτών εργαζόμουν ως Καθηγητής Ξενοδοχειακής Τέχνης Μπαρ και Οροφοκομίας στα τμήματα Μετεκπαίδευσης της ΣΤΕ και ως εισηγητής σεμιναρίων τουρισμού και ξενοδοχείου διαφόρων θεσμών όπως : ΚΕΜΕ/ΕΛΚΕΠΑ/ΟΑΕΔ/ΚΕΤΕΚ/ΙΕΚ ΞΥΝΗ/ΚΕΚ/ΣΤ. Επίσης ως εισηγητής εκπαιδευτής σε εσωτερικά ξενοδοχειακά σεμινάρια στο Athos Palace.

Κατά την διάρκεια των μηνών Φεβρουαρίου - Σεπτεμβρίου του έτους 1991, εργάστηκα με σύμβαση μιας σαιζόν για λογαριασμό του ξενοδοχείου Calypso Club στην Αρκίτσα Φωκίδος ως Operation Manager. Κατά την χειμερινή περίοδο εργάστηκα ως Καθηγητής Ξενοδοχειακής Τέχνης Μπαρ και Οροφοκομίας στα τμήματα Μετεκπαίδευσης της ΣΤΕ Αθηνών.

Τά έτη 1984 έως 1990 εργαζόμουν στην Αθήνα ως οργανωτής, συνοδός τουριστικών εκδρομών στην Ελλάδα και το Εξωτερικό καθώς και οργανωτής κοινωνικών εκδηλώσεων και εστιάσεων για λογαριασμό διαφόρων συλλόγων και φορέων της Αθήνας.

Κατά την διάρκεια των ετών 1979 μετά την αποστράτευσή μου έως και το 1983, υπηρέτησα τη Βασική Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων ως καθηγητής τεχνικών μαθημάτων όπως Ξενοδοχειακής Τέχνης, Μπαρ και Τεχνικών Εγκαταστάσεων στα εκπαιδευτήρια Βασικής Ρόδου και Πάρνηθας,λόγω συμβατικής υποχρέωσης υποτροφίας στη Ξενοδοχειακή Σχολή του Στρασβούργου Γαλλίας 1974-1976. Φοίτησα στην ΑΣΤΕΡ από 1972-1974 προερχόμενος από το Βενετόκλειο Γυμνάσιο Αρρένων Ρόδου.  Κατά τα τη διάρκεια των τουριστικών περιόδων 1979, 1980, 1981 εργαζόμουν και ως Βοηθός Maitre d' Hotel στα ξενοδοχεία Appolo Beach 4* στο Φαληράκι Ρόδου και Rhodos Palace 5*/ στην Ιξιά Ρόδου.

Τέλος θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι η όποια προσπάθεια αποτύπωσης της επαγγελματικής μου πορείας θα ήταν αδύνατο να διατυπωθεί επαρκώς εδώ, κάποιες όμως διαδικτυακές παραπομπές στα παρακάτω sites θα σας βοηθούσαν να δείτε κάποια από τα ίχνη μου και να κατανοήσετε  τα ενδιαφέροντά μου.

Μια ιδιαίτερη διαδρομή με το μάτι, το λόγο και τον υπερ-λόγο του υπο-γράφοντος...

Εν ολίγοις...


Ανοίκω σε μία άλλη γενιά... Τα ερεθίσματα της νεαρής ηλικίας μου αποτέλεσαν αφορμή για την αφετηρία της ποιητικής μου πορείας: «Της ζωής μου ο περίπατος ξεκίνησε το 1953 από ένα μπαλκονάκι με θέα το Κορινθιακό. Η θέση του σπιτιού, ο λεμονόκαμπος, η θάλασσα, τα βουνά της Ρούμελης απέναντι από το χωριό Μελίσσι αλλά και οι πλαγιές των βουνών της Κορινθίας με τις σταφίδες τους, είναι φαίνεται τα πρώτα ερεθίσματα που άρχισαν λίγο-λίγο να συσσωρεύουν μέσα μου μια ύλη η οποία σιωπούσε για πολλά χρόνια. Σχολειά στα Δωδεκάνησα, στο εξωτερικό, θητεία στο άλλο άκρο της Ελλάδας τον Έβρο, εγκατάσταση και αγώνας για επιβίωση στην Αθήνα της δεκαετίας ’80-’90, δουλειές στο νοτιότερο άκρο της τουριστικής Ευρώπης, την Κρήτη, και την εδαφικά ανάποδη …αδελφή της Εύβοια και αλλού, συμπλήρωσαν ένα παζλ εντυπώσεων που ο παράγοντας συναίσθημα κάπως καθυστερημένα στα πενήντα ας πούμε, θέλησε να βγάλει στην επιφάνεια με αυτόν τον τρόπο».

Η έμπνευση πηγάζει από τα αγαπημένα του πρόσωπα, όπως μας λέει: "Βάσω ή Βασιλική, Γιάννα ή Ιωάννα" όλα ξεκίνησαν από αυτές… ας πούμε το 2000.. και στη συνέχεια δεκάδες πρόσωπα, γεγονότα, μνήμες άρχισαν να εμφανίζονται μπροστά μου και να αυτολογοτεχνοποιούνται».

Η δημιουργία του blog http://roumeliotisxristos.blogspot.gr χαρακτηρίζεται ως «ανέλπιστο "googloδώρο". Ένα δώρο σε όσους έχουν την όρεξη να «βουτήξουν» στις σκέψεις/ αναμνήσεις/ πορεία του στη ζωή: «Η δυνατότητα της ψηφιοποίησης τους από το 2006 και της αναδρομικής ημερολογιακής απεικόνισής τους από 2001 ήταν μια ό,τι έπρεπε άυλη τυπογραφική λύση – μέσον που μου πρόσφερε η σύγχρονη τεχνολογία ως ανέλπιστο δώρο για να μοιραστώ με αυτούς που αγαπώ και θα αγαπώ όσο ζω και άλλους αγνώστους το νάμα των σκέψεών μου, των εμπειριών και των συναισθημάτων μου από αυτό το φωτεινό περίπατο στη γη».

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου