Σελίδες

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Μοναδικές γεύσεις Λαδοτύρι, Γραβιέρα, Τουλουμοτύρι "Ορδυμνος" από την 'Aντισσα Λέσβου στο ξενοδοχείο Nestorion Πεντέλης 8, Π.Φάληρο


Είμαστε πολύ τυχεροί σήμερα. Συναντήσαμε τον Κωσταντίνο (Τσικνή) "φορτωμένο" με τι λέτε! Με λαδοτύρια και τουλουμοτύρια! Καταπληκτική γνωριμία με τη μοναδική ήπια πικάντικη γεύση του λαδοτυριού Λέσβου και την πιό αρωματική αγνότητα του Αντισαίϊκου τουλουμοτυριού και το συμπαθέστατο δημιουργό τους ! Τα θεϊκά τυριά θυσιάστηκαν στο βωμό της απόλαυσης εμπλουτισμένης με ιστορίες τυριού, μελιού και αχλαδιού κατά τη διάρκεια μιας κεφάτης κατανυκτικής Νεστόριας (*) βραδιάς. Ας πληροφορηθούμε όμως από τον ειδικό τα βασικά για τα προαναφερόμενα τυριά : "Λαδοτύρι, Γραβιέρα, Τουλουμοτύρι από την 'Αντισσα Λέσβου. Τηλ. 22530 56566 / 6972 996 964. Η παράδοση μας είναι βαριά κληρονομιά που θέλει αγάπη και μεράκι. Τα τυριά "Ορδυμνος" είναι μακράς ωριμάνσεως γιαυτό διαφέρουν στο χρώμα και στη γεύση. Τα τυριά είναι καλυμμένα με αγνό κερί μέλισσας. Το λαδοτύρι και η γραβιέρα ξεχωρίζουν για τη μεστή και πλούσια γεύσης. Προβάλλουν την ιδιαίτερη γεύση τους κι αρωματίζουν το στόμα μετά το φρούτο.

Επίσης, συνοδεύονται εξαιρετικά με λευκό κρασί όταν είναι κρύα, ενώ ζεστά με πιο σκληρό μαύρο κρασί. Τα λευκά τυριά καταναλώνονται κρύα και συνοδεύονται πολύ ωραία και ούζο. Το τυρί "ΟΡΔΥΜΝΟΣ" είναι ουζομεζές και τρώγεται καυτό. Το τουλουμοτύρι είναι ένα τυρί που διψάει για γάλα. Όταν είναι να το καταναλώσουμε, το βάζουμε σ' ένα τάπερ, το μαδάμε μ' ένα πιρούνι και του ρίχνουμε 50% γάλα πρόβειο καλοβρασμένο και πάντα κρύο. Το αφήνουμε έξω από το ψυγείο μέχρι να μας πήξει. Εάν δεν έχουμε γάλα μπορούμε να βάλουμε ζωντανό γιαούρτι πρόβειο. Το ανακατεύουμε και είναι έτοιμο. Συνοδεύεται με σταφύλι, καρπούζι, πεπόνι, ντομάτα. 'Όπως αναφέρει κι ο Απόστολος Ταμπάκης, μελετητής γάλακτος και δάσκαλός μου στο βιβλίο του: "Το λαδοτύρι σερβίρεται σε θερμοκρασία περιβάλλοντος κι όχι κατ' ευθείαν από το ψυγείο, γιατί έτσι αναδεικνύεται η πολύ πλούσια γεύση του και το ωραίο άρωμα του. Το τουλούμι έδινε στο τυρί άλλη χάρη, μεγαλύτερη διάσταση γεύσης κι αρώματος. Όταν θέλαμε παλιότερα να υποδείξουμε μια υπεράνω σύγκριση ποιότητας λέγαμε "Θεός με τουλουμοτύρι" Σας γνωρίζουμε ακόμα πως φτιάχνουμε με παραγγελία το τυρί "ΟΡΔΥΜΝΟΣ" σε φόρμα, ειδικό τυρί για σαγανάκι ανθότυρο νωπό και ξερό, φέτα πρόβειο και γίδινη, μανούρι που ήταν κάποτε το τυρί της αριστοκρατίας, τραχανά και λαδοκάσερο. Τέλος, για τους φίλους και πελάτες Αθηναίους και Θασσαλονικείς, μπορούν να αποσταλούν κατ' οίκον".
(*) Βραδιά η οποία έλαβε χώρα στο Ξενοδοχείο Nestorion Hotel, Πεντέλης 8, Παλαιό Φάληρο. τηλ 210 9420820 e-mail : info@nestoriohotel.gr or nestorionhotel.sales@gmail.com με ποτά, Ούζο, Βότκα και Ουίσκυ. Αναμένεται επανάληψη το ταχύτερο δυνατόν γιατί όπως μας λέει ο Κωσταντίνος Τσικνής (**) το Ουίσκυ ζητάει επειγόντως και επιμόνως το φίλο το Λαδοτύρι! Φυσικά δεν μπορούμε να μην ευχαριστήσουμε για την φιλοξενία και χορηγία της "Νεστόριας" βραδιάς το κ.Ευστράτιο Σαρρή!...
Στράτος Σαρρής και Κώστας Τσικνής
Γνήσιο Λαδοτύρι
Άντισσα Λέσβου
(**) Κωνσταντίνος Τσικνής : Παραγωγός Λαδοτυριού και Τουλουμοτυριού και σκληρού τυριού τύπου γραβιέρας από την 'Αντισσα Λέσβου με την επωνυμία "Ορδυμνος" που προέρχεται από το ομώνυμο βουνό της περιοχής. Παράγει ετησίως περίπου 3.000 αυθεντικό τουλομοτύρι και 1.000 κιλά λαδοτύρι με την αυστηρά παραδοσιακή μέθοδο και προμηθεύει πολλά εστιατόρια και μαγαζιά στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και άλλα μέρη της Ελλάδος. Τηλ. 22530 56566 / 6972 996 964.
Στράτος Σαρρής και Κώστας Τσικνής
Γνήσιο Λαδοτύρι
Άντισσα Λέσβου
(**) Κωνσταντίνος Τσικνής : Παραγωγός Λαδοτυριού και Τουλουμοτυριού και σκληρού τυριού τύπου γραβιέρας από την 'Αντισσα Λέσβου με την επωνυμία "Ορδυμνος" που προέρχεται από το ομώνυμο βουνό της περιοχής. Παράγει ετησίως περίπου 3.000 αυθεντικό τουλομοτύρι και 1.000 κιλά λαδοτύρι με την αυστηρά παραδοσιακή μέθοδο και προμηθεύει πολλά εστιατόρια και μαγαζιά στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και άλλα μέρη της Ελλάδος. Τηλ. 22530 56566 / 6972 996 964.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου