To novusidea tourism & travel blogs info είναι μια ιδέα-συνέχεια μιας σειράς blogs που ο υπογράφων θεωρεί «δωρεάν οχήματα» για ένα ου-τοπικό ταξίδι στο φιλοξενείο-γη. Στο δρόμο ο οδηγός συναντά τοπία, καταλύματα, αξιοθέατα, ανθρώπους, φαινόμενα, ιδέες που μετά από μία αφ-αιρετική αξιολόγησή τους, αποτυπώνει τις εντυπώσεις του με ιδιαίτερο τρόπο. Ευχαριστούμε το ξενοδοχείο-γη για το όμορφο αυτό ταξίδι και την δωρεάν παροχή άπειρων αγαθών και υπηρεσιών στους παραμένοντες … Παράλληλα μοντέρνα ή παραδοσιακά καταλύματα καλούνται να αποδείχνουν κάθε στιγμή την ικανότητα τους να αποπληρώνουν με ωραίο, σεμνό και value for money τρόπο τις ανάγκες των πελατών τους...

Προκόπι Ευβοίας, Αγιο Γιάννη Ρώσσο με carrental ansa από Αθήνα ! μια υπέροχη ημιχειμερινή εκδρομή

PROKOPI EVIA - ΠΡΟΚΟΠΙ ΕΥΒΟΙΑΣ https://goo.gl/maps/VN1Xj
GET THE EXPERIENCE OF AGIOS GIANNIS ROSSOS PROKOPI EVIAS SOME 214 KM AWAY FROM ATHENS

Μιά πολύ μικρή μαρτυρία από την ιστορία ενός Οσίου του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου. ίσως σας πείσει (υποψήφιοι εκδρομείς) να επισκεφτείτε την μονή του στο Προκόπι Ευβοίας και να απολαύσετε μια υπέροχη ανάμεσα από πλατάνια διαδρομή - εκδρομή. Αλλά και οι μυημένοι (ιερείς, άνθρωποι της εκκλησίας, προσκυνητές κλπ) είναι ευκαιρία ακόμα μια φορά να αποτίσουν φόρο τιμής στη μνήμη του Οσίου κάθε 27 Μαΐου..Προσοχή ο χειμώνας μπαίνει και η Εύβοια δεν αστειεύεται αλλά σίγουρα είναι νωρίς για βαρυχειμωνιά... Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος (Προσκύνημα). Από τη γραφή του Αλέξανδρου Καλέμη στοο βιβλίο του ιδίου «ΟΙ ΜΟΝΕΣ και τα σημαντικότερα προσκυνήματα της ΕΥΒΟΙΑΣ»


«…Ένα από τα πιο σημαντικά προσκυνήματα, όχι μόνο της Ευβοίας αλλά και ολόκληρου του Ελληνισμού είναι ο ναός του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου, ο οποίος βρίσκεται στο Προκόπιον του Δήμου Κηρέως και στον οποίο φυλάσσεται το σκήνωμα του Οσίου. Το σκήνωμα έφθασε στο ευβοϊκό χωριό το 1925 μαζί με τους Καππαδόκες πρόσφυγες, κατά περιπετειώδη και θαυματουργικό τρόπο. Λίγα λόγια για τον Άγιο Ιωάννη (Ιβάν) γεννήθηκε στη Ρωσία το 1690. κατά τον, επί Μεγάλου Πέτρου, Ρωσοτουρκικό πόλεμο του 1711 συνελήφθει αιχμάλωτος και έγινε σκλάβος ενός Τούρκου ίππαρχου, ο οποίος τον μετέφερες στην πατρίδα του, που δεν ήταν άλλη από το Προκόπι της Καποπαδοκίας. Εκεί ο Ιωάννης ανέλαβε την περιποίηση των ζώων του Τούρκου, υφιστάμενος τις καθημερινές ταπεινώσεις των Οθωμανών, που τον ονόμασαν Κιαφέρ Γιουβάν (άπιστος Γιάννης).

Με το πέρασμα του Χρόνου η χριστιανική και ευγενική ψυχή του Ιωάννη και η γεμάτη αγάπη συμπεριφορά του ανάγκασε τους δυνάστες σε παραχωρήσεις κάποιων ανέσεων έτσι ώστε να βελτιωθούν οι απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσής του. Ο Ιωάννης όμως είχε κάνει τις επιλογές του. Ο στάβλος όπου ζούσε, είχε μεταβληθεί σε πραγματικό ασκητήριο του σώματός του και σε τόπο προσευχής. Πολλά είναι τα θαύματα που αναφέρονται από Τούρκους και Χριστιανούς κατά τη διάρκεια της ζωής του Ιωάννη. Οι απόγονοι του ίππαρχου αφέντη του φυλάσσουν μέχρι και σήμερα σαν πολύτιμο και ιερό κειμήλιο ένα πιάτο, το οποίο θαυματουργά μεταφέρθηκε από το Προκόπι στη Μέκκα, όπου προσευχόταν για το ραμαζάνι ο αφέντης του, ο οποίος είχε επιθυμήσει κάποιο αγαπημένο του φαγητό… Στις 27 Μαίου 1730 ο Ιωάννης καταπονημένος από τις κακουχίες, σε ηλικία 40 ετών, αφού κοινώνησε παρέδωσε το πνεύμα του. Ο Τούρκος ίππαρχος κάλεσε τους Χριστιανούς συμπολίτες του και τους παρέδωσε το σώμα του Ιωάννη προκειμένου να ενταφιαστεί με την χριστιανική εθιμοτυπία... για να ακολουθήσει μετά μια μεγάλη περιπέτεια μεταφοράς του σκηνώματός του στην Ελλάδα…»
Ansa International S.A.
Call +302109216304 or
Email info@ansa.gr
Web http://www.ansa.gr/
Address Syngrou Ave. 27B
https://goo.gl/maps/gw1lL (4 photos)
https://goo.gl/maps/VN1Xj

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου