Έχετε το λόγο μας

To Room Hospitality Athens & Greece είναι μια ιδέα-συνέχεια μιας σειράς blogs που ο υπογράφων θεωρεί «δωρεάν οχήματα» για ένα ου-τοπικό ταξίδι στο φιλοξενείο-γη. Στο δρόμο ο οδηγός συναντά τοπία, καταλύματα, αξιοθέατα, ανθρώπους, φαινόμενα, ιδέες που μετά από μία αφ-αιρετική αξιολόγησή τους, αποτυπώνει τις εντυπώσεις του με ιδιαίτερο τρόπο. Ευχαριστούμε το ξενοδοχείο-γη για το όμορφο αυτό ταξίδι και την δωρεάν παροχή άπειρων αγαθών και υπηρεσιών στους παραμένοντες … Παράλληλα μοντέρνα ή παραδοσιακά καταλύματα καλούνται να αποδείχνουν κάθε στιγμή την ικανότητα τους να αποπληρώνουν με ωραίο, σεμνό και value for money τρόπο τις ανάγκες των πελατών τους.

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Παραλιακό : Περήφανο σαν Κυπαρίσσι, γραφικό σαν εξωκλήσσι.... μοναδικό σαν ...πελαγονήσι...

Το ξενοδοχείο "Παραλιακό" χτισμένο το 2007, με σεβασμό στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική του χωριού και στις ιδιαίτερες απαιτήσεις των πελατών μας σας καλωσορίζει για αξέχαστες διακοπές όλο το χρόνο. Σε απόσταση 30 μέτρα από τη θάλασσα με τη συντροφιά του ξύλου και της πέτρας, οι καμάρες, οι φροντισμένοι κήποι αλλά και η ζεστασιά των ιδιοκτητών σας προσκαλούν να δημιουργήσετε τις δικές σας αξέχαστες μελλοντικές αναμνήσεις. Τα δωμάτια μας ζεστά και ατμοσφαιρικά επενδυμένα με πέτρα και ξύλο προσφέρουν στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας κάτω από τους ήχους της θάλασσας.


Πλήρως εξοπλισμένα 2 ή 3 ατόμων και η σουίτα μας, διαθέτουν μπάνιο, αυτόνομη κεντρική θέρμανση, κλιματισμό, τηλεόραση, ψυγείο κ.α. Σε ένα χώρο όπου η πέτρα και το ξύλο συνδυάζονται άψογα τότε το αποτέλεσμα είναι ζεστό και φιλόξενο. Με φόντο τη πέτρινη κάμαρα ή τις φλόγες του τζακιού ξεκινήστε τη μέρα σας απολαμβάνοντας το πλούσιο πρωινό σας , φτιαγμένο από αγνά σπιτικά υλικά, που ετοιμάζουμε εμείς οι ίδιοι. Κυπαρίσσι : Περνώντας μέσα από τους επιβλητικούς βράχους του Πάρνωνα και ατενίζοντας το απέραντο γαλάζιο του Μυρτώου Πελάγους ανακαλύπτετε το Κυπαρίσσι. Με φόντο τον ανθοστόλιστο οικισμό της Βρύσης συναντάτε τη Παραλία. Γραφικά σοκάκια, πέτρινες καμάρες, βοτσαλωτές παραλίες και νησιώτικο στυλ θα σας μαγέψουν. Αντίκρυ της η Μητρόπολη, 3 συνοικισμοί πλάι στο πέλαγος περιμένουν γίνουν φόντο στις δικές σας αξέχαστες διακοπές. Παραλίες : Λευκά και μαύρα βότσαλα, λίγη ψιλή άμμος συνθέτουν τις παραλίες του Κυπαρισσιού. Ψαράκια μικρά ή λίγο μεγάλα, χρωματιστά ή όχι, πάντα κάνουν την έκπληξη όταν αμέριμνα λικνίζεστε στα καταγάλανα νερά μας. Αφήστε λοιπόν τις αισθήσεις σας να ανακαλύψουν τις μεσογειακές παραλίες του Κυπαρισσιού , είναι σίγουρο ότι και εσείς θα θελήσετε να αφήσετε τα ίχνη σας στις χρυσαφένιες αμμουδιές τους! Όσοι από εσάς έχετε διάθεση για περίπατο μικρό ή μεγάλο μη διστάσετε να μας ζητήσετε πληροφορίες. Περίπατοι : Έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε μια βόλτα στα παραδοσιακά σοκάκια της παραλίας και της βρύσης, σε μονοπάτια παραθαλάσσια για να εξερευνήσετε απομονωμένες παραλίες και μακρινά ξωκλήσια. Αλλά και κάποια από τις φορές που έρχεστε μη λησμονήσετε να επισκεφτείτε ιστορικά μνημεία- όπως αυτό της Παλιοχώρας, τις πηγές, το παλιό νερόμυλο αλλά και τοπία απ' όπου η θέα είναι μαγευτική και τις 'καλές' μέρες φτάνει μέχρι τις Σπέτσες. Διαδρομές με το αυτοκίνητο : Κρεμαστή : Η κρεμαστή είναι ένα πανέμορφο ορεινό χωρίο με έλατα και πηγές. Στη πλατεία του χωριού με τα παραδοσιακά ταβερνάκια θα απολαύσετε ντόπια φαγητά και μεζεδάκια. Ρηχειά - Γέρακας :Μία όμορφη εκδρομή που αξίζει να πραγματοποιήσετε είναι αυτή προς τη Ρηχειά και το Γέρακα. Στη Ρηχειά όπου είναι και η έδρα του δήμου Ζάρακα μπορείτε να επισκεφτείτε το λαογραφικό μουσείο και να απολαύσετε τη διαδρομή μέσα από καταπράσινα τοπία μέχρι να φτάσετε στο λιμάνι του Γέρακα όπου η θάλασσα εισχωρεί μέσα στο κόλπο και σχηματίζει μία λιμνοθάλασσα, ένα φυσικό φιόρδ απαράμιλλης ομορφιάς, σπάνιο στον Ελλαδικό χώρο. Χάρακας : Νότια του Κυπαρισσιού υπάρχει ο Χάρακας, ένα μικρό ορεινό χωριό όπου θα θαυμάσετε τη διαδρομή αλλά και την υπέροχη θέα από το Σταυρό και την παλιοχώρα του Χάρακα.
Για να επισκεφθείτε το όμορφο Κυπαρίσσι θα επιλέξετε μία από τις εξής διαδρομές: Α. από Αθήνα - Σπάρτη - Κυπαρίσσι. Ακριβώς στη Γέφυρα του Ευρώτα (λίγο πριν μπούμε στη Σπάρτη) στρίβετε αριστερά. Ακολουθήστε την εξής διαδρομή: Σκούρα – Γκόριτσα - Γεράκι - Άγιος Δημήτριος - Κρεμαστή - Λαμπόκαμπος - Χάρακας - Κυπαρίσσι. Ήσυχη διαδρομή με λίγα κατσικάκια, περιφερειακή οδός.
Β. Αθήνα - Σπάρτη - Σκάλα - Βλαχιώτη - Μολάοι - Μεταμόρφωση - Ρηχεία - Λαμπόκαμπος - Χάρακας - Κυπαρίσσι.  Διαδρομή με περισσότερη κίνηση, εθνική οδός.
Γ. με ΚΤΕΛ, από 1) το σταθμό Κηφισού στην Αθήνα 2) το σταθμό Αγίου Σπυρίδωνα στον Πειραιά προς Τρίπολη - Σπάρτη - Μολάοι - Κυπαρίσσι.
Σημείωση: Το κείμενο έχει αντληθεί από το απέριττο και πολύ κατατοπιστικό site του ξενοδοχείου : http://www.kyparissi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου