Έχετε το λόγο μας

To Room Hospitality Athens & Greece είναι μια ιδέα-συνέχεια μιας σειράς blogs που ο υπογράφων θεωρεί «δωρεάν οχήματα» για ένα ου-τοπικό ταξίδι στο φιλοξενείο-γη. Στο δρόμο ο οδηγός συναντά τοπία, καταλύματα, αξιοθέατα, ανθρώπους, φαινόμενα, ιδέες που μετά από μία αφ-αιρετική αξιολόγησή τους, αποτυπώνει τις εντυπώσεις του με ιδιαίτερο τρόπο. Ευχαριστούμε το ξενοδοχείο-γη για το όμορφο αυτό ταξίδι και την δωρεάν παροχή άπειρων αγαθών και υπηρεσιών στους παραμένοντες … Παράλληλα μοντέρνα ή παραδοσιακά καταλύματα καλούνται να αποδείχνουν κάθε στιγμή την ικανότητα τους να αποπληρώνουν με ωραίο, σεμνό και value for money τρόπο τις ανάγκες των πελατών τους.

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Κρήτη : Αγία Ρουμέλη : Διαμερίσματα Μασχάλη... με ανοιχτή αγκάλη... σας περιμένουμε...

Στο δυτικό άκρο της Αγίας Ρούμελης, 400 μέτρα από το σημείο αποβίβασης από το πλοίο, βρίσκεται η οικογενειακή μας επιχείρηση (λειτουργεί από το 2006) που μπορεί να εξασφαλίσει στον επισκέπτη απομόνωση, ηρεμία, ξεκούραση, αλλά και τις επιθυμητές ανέσεις. Διεύθυνση:  Αγία Ρουμέλη |  Σφακίων 73011 | Πόλη :  Agia Roumeli - Sfakia | Χώρα :  Ελλάδα  | Τηλέφωνο :  +30 6974631029- +30 6973766992 |  e-mail:  masxali@chania-cci.gr | Άφιξη:  Από  2:00 μμ | Αναχώρηση :  Πριν από την 12:00 μμ |

Η διάβαση του "Φάραγγα" προσφέρει μια ανεπανάληπτη και συγκλονιστική εμπειρία.
Στην Κρήτη υπάρχουν πάμπολλα διαμάντια μιας αστείρευτης φυσικής ομορφιάς και ένα είδος αξιοπρόσεκτο είναι τα φαράγγια της.
Το Φαράγγι της Σαμαριάς, ο "φάραγγας", όμως, είναι ένας και μοναδικός. Η διάβαση του "φάραγγα" είναι μία ανεπανάληπτη και συγκλονιστική εμπειρία. Ο πεζοπόρος βρίσκεται αντιμέτωπος με τη φύση και την άγρια ομορφιά της. Ανταμείβεται για τη δύσκολη πεζοπορία του στο τραχύ κατηφορικό έδαφος με ένα επιβλητικό και πρωτόγονο θέαμα, ένα πανέμορφο τοπίο χωρίς καμία ανθρώπινη επέμβαση, μια μοναδική αίσθηση δέους και άπειρου θαυμασμού για το ανέπαφο μεγαλείο που αντικρίζει.
Ο Εθνικός Δρυμός των Λευκών Ορέων της Κρήτης, γνωστός ως Φαράγγι της Σαμαριάς, ιδρύθηκε το 1962 με σκοπό την προστασία και διατήρηση της επιστημονικής και πολιτιστικής αξίας της περιοχής. Για τους λόγους αυτούς αναγνωρίσθηκε από το Συμβούλιο της Ευρώπης ως ένα από τα πιο άγρια, παρθένα και μοναδικά από επιστημονικής πλευράς φυσικά πάρκα του κόσμου!
Η φήμη αυτού του μαγευτικού τόπου ξεκινάει από τα χρόνια της αρχαιότητας. Η εκθαμβωτική του φυσική ομορφιά ήταν γνωστή και τη θαύμαζαν από τους αρχαίους μινωικούς χρόνους.
Οι Δωριείς που κατέλαβαν την περιοχή τον 5ο αιώνα π.Χ. μετέτρεψαν το φαράγγι σε μεγάλο θρησκευτικό κέντρο, ιδρύοντας την πόλη-κράτος Τάρρα στην έξοδό του προς τη θάλασσα. Επίσης, έχτισαν ναούς και ίδρυσαν το Μαντείο του Απόλλωνα στην καρδιά του φαραγγιού.
Ξεκινώντας το οδοιπορικό μας από τα ανεξάντλητα Χανιά με το βενετσιάνικο λιμάνι τους, ο ασφαλτόδρομος των 42 χιλιομέτρων μάς οδηγεί ανάμεσα από οπωρώνες και απτά λαογραφικά δείγματα της κρητικής φυσιογνωμίας επάνω στο χιλιοτραγουδισμένο οροπέδιο του Ομαλού.
Περίπου τέσσερα χιλιόμετρα από την αρχή του Ομαλού φτάνουμε στο Ξυλόσκαλο, όπου τελειώνει ο δρόμος. Από το σημείο αυτό αρχίζει η πεζοπορία. Τώρα βρίσκεσαι σε υψόμετρο 1.200 μέτρα.
Το επιβλητικό βουνό που ορθώνεται μπροστά σου είναι ο Γκίγκιλος. Στους πρόποδες τής μεγάλης ολισθηρής κατωφέρειας των βράχων, στα δεξιά είναι η πηγή Λινοσέλλι, όπου η παράδοση αναφέρει ότι ο Δίας κατέβαινε συχνά και έπαιρνε το μπάνιο του.

Στο τελευταίο πέρασμα

Στο βάθος, στα αριστερά σου, μπορείς να δεις τις γυμνές κορυφές των Λευκών Ορέων. Μία από αυτές, οι Πάχνες (2.452 μ.), είναι η δεύτερη ψηλότερη κορυφή της Κρήτης με τέσσερα μέτρα διαφορά από τον Ψηλορείτη.
Το Ξυλόσκαλο έχει παραμείνει ένα στρατηγικό σημείο κατά τη διάρκεια της μακριάς του ιστορίας. Η σπουδαιότητά του οφείλεται στο γεγονός ότι είναι το χαμηλότερο πέρασμα για να μπεις και να βγεις από το φαράγγι.
Εκεί όπου αρχίζει το μονοπάτι, σκαλοπάτια έχουν κοπεί στον βράχο για να κάνουν πιο εύκολο το πέρασμα. Στα παλιά χρόνια όμως χρησιμοποιούσαν μία σκάλα φτιαγμένη από κορμούς δένδρων, απ' όπου πήρε και το όνομά του, Ξυλόσκαλο. Στο Ξυλόσκαλο υπάρχει και τουριστικό περίπτερο εφοδιασμένο με εστιατόριο. Από τη βεράντα του μπορεί να απολαύσει κάποιος ένα από τα πλέον πανοραμικά γεύματα που θα τύχουν ποτέ στη ζωή του.
Ο κ. Αριστοτέλης, υπεύθυνος στο τουριστικό περίπτερο του Ξυλοσκάλου, ένας αυθεντικός γηγενής που είναι πάντα γεμάτος ενθουσιασμό στο να σας δώσει όποια πληροφορία θελήσετε για όλο το συγκρότημα των Λευκών Ορέων και φυσικά το Φαράγγι της Σαμαριάς.



Α= Χανιά και Β=Αγία Ρουμέλη πρόσβαση από Φαράγγι >Σαμαριάς και θαλασσίως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου