Έχετε το λόγο μας

To Room Hospitality Athens & Greece είναι μια ιδέα-συνέχεια μιας σειράς blogs που ο υπογράφων θεωρεί «δωρεάν οχήματα» για ένα ου-τοπικό ταξίδι στο φιλοξενείο-γη. Στο δρόμο ο οδηγός συναντά τοπία, καταλύματα, αξιοθέατα, ανθρώπους, φαινόμενα, ιδέες που μετά από μία αφ-αιρετική αξιολόγησή τους, αποτυπώνει τις εντυπώσεις του με ιδιαίτερο τρόπο. Ευχαριστούμε το ξενοδοχείο-γη για το όμορφο αυτό ταξίδι και την δωρεάν παροχή άπειρων αγαθών και υπηρεσιών στους παραμένοντες … Παράλληλα μοντέρνα ή παραδοσιακά καταλύματα καλούνται να αποδείχνουν κάθε στιγμή την ικανότητα τους να αποπληρώνουν με ωραίο, σεμνό και value for money τρόπο τις ανάγκες των πελατών τους.

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021

Τουρισμός, 2021, στόχος, χειμερινός, εσωτερικός, έσοδα, προβλέψεις, Μητσοτάκης, προορισμός, Κρήτη, Αυλωνίτης


Υπεραισιόδοξος ακόμη και ο στόχος του 50% των εσόδων του 2019. Παγωμένες οι μεγάλες χώρες προέλευσης
.

Ο χειμερινός τουρισμός είναι τώρα άφωνος, είναι μικρές επιχειρήσεις και ουσιαστικά είναι σφραγισμένες, τόνισε μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Νίκο Ξυδάκη, ο Γιώργος Αλεξάκης, οικονομικός συντάκτης στο https://www.bluebirds.gr/.
Όσο πλησιάζουμε προς την έναρξη της επόμενης σεζόν, θα αρχίσουν οι φωνές και οι γκρίνιες και θα γίνεται αντίστοιχα ότι γίνεται με την εστίαση.
Προφανώς δεν γίνεται συζήτηση για πακέτα και κρατήσεις γιατί είναι νεκρά όλα και κανείς δεν ξέρει πώς θα εξελιχθεί είτε η πανδημία είτε οι κανόνες ταξιδίου.
Οι προβλέψεις είναι πολύ συγκρατημένες. Το 50% των εσόδων του 2019, όλοι θεωρούν ότι είναι πάρα πολύ αισιόδοξο.
Ο πρωθυπουργός χθες (4/2/2021) στο Reuters είπε ότι το 50% είναι αισιόδοξο κατεβάζοντας και ο ίδιος τον πήχη.
Αυτό σημαίνει ότι μιλάμε για 9 δισεκατομμύρια, διπλασιασμό σε σχέση με πέρυσι,  κάτι που κι αυτό είναι πάρα πολύ αισιόδοξο και πραγματικά κανείς δεν ξέρει το τι μέλλει γενέσθαι. 
Ακόμα και το 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ  που κατέγραψε εχθές το ΙΝΣΕΤΕ ως εσωτερικό τουρισμό του 2019, θα είναι πάρα πολύ δύσκολο να επιτευχθεί.
Σημείωσε ότι χρειάζεται να στοχεύσουμε στον εσωτερικό τουρισμό ώστε να δοθεί πνοή, έστω λίγων χιλιάδων ευρώ για κάθε μικρή επιχείρηση καθώς οι μεγάλες χώρες προέλευσης είναι με ιικά φορτία και με απαγορεύσεις ταξιδίου, ενώ και χώρες όπως Γαλλία Γερμανία θα θέλουν να συγκρατήσουν τον εσωτερικό τουρισμό.
Ανέφερε ότι από την Κρήτη που είναι προορισμός τουριστικός μεγάλων χωρών έλεγαν ότι δεν θα αντέξουν για δεύτερη χρονιά οι επιχειρήσεις να παραμένουν κλειστές και με ελάχιστους τζίρους.
Αυτό σημαίνει μεγάλες κοινωνικές αναταράξεις σε περιοχές όπως η Κρήτη που το μισό εισόδημα είναι από το τουρισμό, ή περιοχές όπως  οι Κυκλάδες που το εισόδημα προέρχεται ακόμη περισσότερο από τον τουρισμό.
Όπως εκτίμησε, αυτό θα σημάνει έναν μετασχηματισμό: αυτοί που έχουν τη δύναμη και τις οικονομικές πλάτες μεγάλων οικονομικά σχηματισμών θα αντέξουν, ενώ οι μικρότεροι είναι πάρα πολύ δύσκολο να προχωρήσουν στην επόμενη μέρα, ειδικά αν έχουν και δάνεια.

Πρόταση για Εθνικό Σχέδιο Δρόσης Για τον Τουρισμό: 1/4/2021 / Αλ. Αυλωνίτης στο ITN News: Χρειαζόμαστε επειγόντως σχέδιο στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων στον Τουρισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου